Info til forældre

Info til forældre


Du har fået et pladstilbud i Rørkjærhusene

Når du har modtaget et tilbud om plads i Rørkjærhusene, er du velkommen til at kontakte ledelsen for nærmere information og en rundvisning, inden du accepterer tilbuddet. Vi har mange ting vi gerne vil fortælle dig om vores tre huse, og du har sikkert mange spørgsmål også. Det er også via rundvisningen, at du kan lære mere om husene og måske har du et ønske om et konkret hus til dit barn. Vi arbejder altid på at kunne opfylde jeres ønsker, hvis der er plads i det pågældende hus. Inden dit barn starter hos os, afholdes en opstartssamtale, hvor du får endnu flere informationer om den pågældende gruppe dit barn skal gå i og der aftales indkøring mm. Det er også på dette møde, vi har mulighed for at høre mere om Jer og Jeres barn inden I starter.

Opstart i institutionen

Det kan være en stor omvæltning for dit barn at starte i en daginstitution, og begyndelsen kan være svær. Det er vigtigt for både dit barn og dig at få en god start. Det vil derfor være godt, hvis du i begyndelsen har mulighed for at tilrettelægge dit arbejde, så dit barn kan få en blid opstart.
Det er meget individuelt, hvad det enkelte barn har brug for i den første tid i institutionen. Nogle børn reagerer kraftigt i starten, og hos andre kan en reaktion kommer senere i forløbet.
Vi ved, det er svært at gå fra sit barn, hvis det bliver ked af det, derfor gør vi meget ud af at vinke farvel og trøste. Du er altid velkommen til at ringe senere for at høre, hvordan det går. Du kan regne med, at vi altid vil informere dig, hvis vi oplever, at dit barn har det svært.

Når I kommer og går

Husk at sige goddag og farvel til personalet, så vi ved dit barn er kommet/gået. Beskeder omkring barnet kan du roligt give til morgenholdet, vi skal nok sørge for de kommer videre til personalet på stuen.
Det er vigtigt, at I registrer på Tabulex eller at vi får besked, hvis en anden end den/de sædvanlige henter barnet. Vi udleverer ikke børnene, hvis der ikke er givet besked eller tilladelse til dette. I tilfælde, hvor vi er i tvivl, hvorvidt barnet må afhentes af en anden vil vi forsøge at kontakte jer.

Skiftetøj

Vi vil gerne have, at der altid ligger et eller flere sæt skiftetøj i dit barns rum. Alle børn kan have et ”lille uheld” og selv det bedste regntøj kan ikke altid holde vandpytterne ude. Det er vigtigt, at dit barn har tøj, som det aktivt kan bevæge sig i, tøj til børnehavebrug og tøj til den aktuelle årstid. I de kolde sæsoner anbefaler vi at medbringe hjemmesko/sandaler.
For vores og for din egen skyld, sæt navn i både tøj, overtøj og fodtøj. Det gør det lettere for os alle!  Personalet tager gerne imod besked om forsvundne ting og hjælper med at lede efter det, når tiden er til det. Personalet forlader som udgangspunkt ikke det pædagogiske arbejde på en børnegruppe for at lede efter en forsvunden hjemmesko, tøj, legetøj mv.

Sygdom

Vi modtager ikke børn som er syge. Dit barn skal som udgangspunkt kunne følge dagen i daginstitutionen. Hvis dit barn bliver syg mens det er i vuggestue/børnhave, er vi forpligtet til at kontakte jer med henblik på afhentning af barnet. Husk altid at sikre, at vi kan finde de korrekte telefonnumre til mobil eller dit arbejdsplads-nummer på Tabulex.

Dialogen og det gode samarbejde

Vi værdsætter samarbejdet med vores forældre og den gode dialog. Henvend jer derfor gerne, hvis I har noget som I ønsker at drøfte med os.